Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA
Cédrový olej sa vyrába lisovaným jadier cédrových orechov za studena a predstavuje nutrične vysoko hodnotnú biologicky aktívnu potravinu.
Prispieva k správnemu fungovaniu tráviaceho traktu.
Jeho pravidelné užívanie stimuluje imunitný systém, má antibakteriálne, antimykotické a antiseptické účinky a vie byť nápomocný aj pri vírusových infekciách.
Hlavnou liečivou zložkou tohto oleja je komplex účinných látok pod názvom silymarín, čo spôsobuje, že rastlina, ako aj výťažky z nej majú predovšetkým ochranný a liečivý vplyv na pečeňové bunky.
Prírodný olej lisovaný z tekvicových semien technológiou, ktorá uchováva všetky dôležité a cenné látky. Obsahuje vitamíny E, A, C, P, PP, B1, B2, a veľa minerálnych látok.
Olej lisovaný z plodov rakytníka rešetliakovitého technológiou, ktorá zanecháva všetky dôležité látky. Plody obsahujú 24 minerálov a stopových prvkov, 18 aminokyselín a 10 rôznych vitamínov.
Olej z vlašských orechov je nutrične veľmi hodnotný predovšetkým vďaka vysokému obsahu bielkovín, sacharidov, vitamínov skupiny B, D, E, K, C, cholínu, minerálnych látok a komplexných zlúčenín nenasýtených mastných kyselín (zvlášť kyseliny linoleovej.).